Дієтичні добавки на основі орнаноглин

Автор: Краєвська Марина, Ганзюк Христина, Сокол Галина

Керівник: Ганзюк Алла; кандидат технічних наук, доцент кафедри хімії та хімічної інженерії

Ідея проекту:  створення дієтичних добавок на основі органоглин

Новизна проєкту, актуальність:  Головна перевага розробленої технології полягає в тому, що для отримання кінцевого продукту використано природні глини, які є дешевими, мають високу сорбційну здатність, легко вбираючи токсини, є безпечні і містять мікро та макроелементи. Через високий вмісту в них заліза, можуть бути використані як магнітокеровані комплекси у лікуванні паталогій печінки та шлунково-кишкового тракту, особливо на стадії використання хіміотерапевтичних препаратів. При цьому розроблена дієтична добавка на основі природних мінералів буде направлена виключно у місце локалізації пухлини, не пошкоджуючи інших органів і є носієм амінокислот або ферментів, які легко руйнуються.

Завдання проєкту, кінцевий результат, що необхідно для втілення ідеї: Кінцевий результат, що необхідно для втілення ідеї – розробити дієтичну добавку, яку можна використовувати з метою профілактики та лікування захворювань паталогій печінки та шлунково-кишкового тракту. Також запропонований продукт можна вживати для підвищення роботи імунної системи та у харчуванні спортсменів.

Опис: Розроблений продукт характеризується високою сорбційною здатністю, легко виводить токсини з організму, насичений незамінними амінокислотами, безпечний, не дорогий, ефективний, містить широкий спектр мікро та макроелементів

Сфера застосування: Аптеки, лікарні, медичні інституції та установи, мережі магазинів спортивного харчування, пересічні громадяни. Отримані органоглини характеризуються високими сорбційними властивостями, а тому їх доцільно використовувати у якості дієтичних добавок з високим вмістом мікро та макроелементів. Вони є безпечні, бюджетні, екологічні. Розроблений органомінеральний комплекс доцільно використовувати для профілактики та лікування гепатитів та онкологічних захворювань і, в першу чергу, печінки, як головного сорбенту людини, а також як добавку до спортивного харчування.

Відео